12 Feb 2015

Prizivanje proleća



Iako je najhladnije godišnje doba još uvek u jeku, danas je bio izuzetno lep i sunčan dan, savršen za poneti na noktima ovako vedru nijansu, a takođe pogodan i za fotografisanje.


Lak je LM br.142, kod nas verovatno malo poznate i nedostupne marke, a ja sam ga dobila na poklon iz Poljske. Bočica sadrži 10 ml. Jedna svetlozelena, krečasta nijansa, čak je uočljiv i neon efekat u hladu. Meni se veoma dopao. Na izgled lep, ali za mazanje izuzetno nezahvalan. Četkica je srednje dužine i širine, i njoj ništa ne zameram, ali formula je loša. Na noktima ostaju "ćelava mesta", potrebni su debeli slojevi da bi se koliko - toliko postigao pristojan izgled, i maže se neujednačeno. Sporo se suši, naročito jer zahteva deblje slojeve, i, koliko god da mi se sviđa boja, mislim da će proći dosta vremena pre nego što ponovo odlučim da ga mažem. 

Sve slike su načinjene na dnevnom svetlu. Na noktima su dva sloja laka, jedan tanji i jedan deblji, bez nadlaka. Boja je najrealnija na šestoj slici po redu. Takođe bih želela da napomenem da imam problema sa zanokticom na srednjem prstu koja je zadebljala zbog konstantnog pritiska olovke.

Hlad:









I na direktnom suncu:



Imam još dva laka ovog  proizvođača, jedan u neboplavoj i jedan u boji kajsije. Iskreno, mislim da se ni oni neće pokazati mnogo bolje, ali barem nisam bacila pare na promašaj.
Da li volite i nosite ovakve nijanse? Opraštate li lošu formulu zarad boje/nijanse ako vam se dopadne na prvi pogled?

Hvala na čitanju!

Vaša H.









No comments:

Post a Comment