23 Mar 2015

Avon Planet spa Perfectly Purifying piling & maska za lice



Danas vam pišem o dva proizvoda za negu lica koje koristim već dva meseca, pa smatram da je prošlo dovoljno vremena za donošenje nekog konačnog utiska o njima. Dakle, kao što i vidite na slici, radi se o Avon pilingu i maski za lice iz linije Perfectly Purifying sa mineralima Mrtvog mora.

Pre izvesnog vremena u Avonovom katalogu naišla sam na primamljivu ponudu gde se uz bilo koji proizvod iz Planet spa linije mogla kupiti bilo koja maska za 99 dinara i rešila sam da, pošto mi je svakako trebao piling za lice, uzmem i masku i ukompletiram negu. Tako su se dve sive tube našle u mojoj kolekciji kozmetike.


A sada, ponešto o svakom proizvodu.


Piling za lice sam odabrala jer pripada liniji Perfectly purifying, dakle, treba očekivati neki pročišćujući efekat, a mom masnom licu je to i te kako potrebno, i to uvek. Stoga sam rešila da probam ovaj. Moja dinamika korišćenja pilinga je dva puta nedeljno i uvek uveče pre spavanja. Tuba sadrži 75 ml, tako da, u zavisnosti od količine koju nanosite na lice, može dosta da potraje, imajući u vidu da ovo nije proizvod koji se koristi svakodnevno. 


Piling je čisto beo, kremaste strukture, ali dosta gust i nekako čvrst, zadržava oblik u kome je istisnut sve dok se ne razmaže po licu i rukama. Po nanošenju se može osetiti da sadrži sitna zrnca, ali ona su istovremeno srednje gruba i sasvim lepo otklanjaju površinski sloj izumrlih ćelija, što im je i namena. Lično više volim grublje pilinge od ovog, ali za sada mi završava posao. Nakon ispiranja hladnom vodom, koža je primetno svežija i glatkija, što se može i osetiti pod prstima. 

Evo i sastava:


S obzirom da sam prilično zadovoljna učinkom ovog pilinga, verovatno ću ga ponovo kupiti ukoliko u međuvremenu ne otkrijem neki koji će ga nadmašiti, a to je sasvim moguće s obzirom da sa ovom vrstom negujućih sredstava nisam puno eksperimentisala.
Trenutna cena u Avon brošuri mu je (do 25.03.) 349 dinara, a već od 26.03. kreće nova kampanja u kojoj će mu cena biti 439 dinara.



Kako sam se odlučila za gore opisan piling, kao što sam već navela - rešila sam da set kompletiram i maskom iz iste linije. Koristim je uvek nakon njega, dakle, dva puta nedeljno. Tuba takođe sadrži 75 ml, ali maska mi se brže troši jer prosto sama namena diktira korišćenje veće količine.


Maska je sive boje (zbog sadržaja kaolina), gusta i kremasta. Veoma lako se razmazuje po licu i baš uživam u tom mekom osećaju pod prstima. Ritual nege kada je koristim najčešće je takav da nanesem tanak sloj nakon ispiranja pilinga i držim je na licu dok se tuširam i mackam nakon toga, pa je tek onda isperem, iako na pakovanju piše da se drži 5 - 10 minuta. Nikakve štete nema ako na licu ostane i malo duže. Za to vreme ona se malo osuši, pa izgledom podseća na ispucalu suvu površinu zemlje.
Nakon ispiranja (koje traje malo duže) koža je mekša i blago zaglađenija, ali to je kratkotrajan efekat. Iskreno, nisam primetila nikakvu drugu pozitivnu stranu ove maske. Nema štetnih i neželjenih dejstava, ali ja, tj. moje lice od nje nije imalo baš ni neke velike koristi, a nisam primetila ni neku veću (pr)očišćenost kože.

Evo i sastava:


Sve u svemu, ova maska nije mi donela nikakvo oduševljenje. Najverovatnije je više neću kupovati. Za one koji smatraju da bi im ipak možda odgovarala, cena u ističućoj brošuri je 489 dinara, a u narednoj će biti 439 dinara (kao i za piling).

S obzirom da su mi oba proizvoda na izmaku, zamene za njih već čekaju svoj red, ali o tome u nekom drugom postu, ukoliko vas bude zanimalo.

Da li ste koristili nešto iz ove linije Avonovih proizvoda? Jeste li zadovoljni? Imate li nešto da preporučite? 

Hvala na čitanju!

Vaša H.











2 comments:

  1. Imam ovaj piling i lepo si ga opisala :) Nisam bas revnosna sto se tice upotrebe, iz jednostavnog razloga - lenjost :) Nije los piling, jedino mi smeta osecaj toplote dok trljam lice njime, kao da mi se zagreva koza, ne znam o cemu se radi. Probaj Oriflameov iz linije Love Nature, on je malo grublji, dobar je a kosta malo. Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mozda se radi o prevelikom pritisku, pa se koza zagreva zbog trenja. Kad je rec o ovom koraku nege, ja ga redovno sprovodim, lice mi prosto place ako ga preskocim makar jednom nedeljno od dvaput, koliko ga sprovodim. Hvala na preporuci za Oriflame :)

      Delete