11 Mar 2015

Potrošeno #1 januar/februar 2015. + 10 Pan Projekat



U današnjem postu biće reči o tome koje sam proizvode potrošila u toku januara i februara tekuće godine, a osim toga, čitaćete i o projektu trošenja proizvoda koji su mi se dugo vukli, ili su bili zaboravljeni, poznatom kao 10 Pan Projekat.

Evo svih proizvoda na jednom mestu:


Proizvodi za telo:


Balea krema za telo sa ši buterom je namenjena suvoj koži. Da li bi suvu kožu nahranila, ne znam, pošto nije baš ni gusta ni masna, ali za moju normalnu kožu koja je zimi nešto suvlja bila je sasvim OK. Lepo miriše, i baš je isplativa, pošto pakovanje sadrži 500 ml - takoreći nepotrošiva. Možda se nađe opet u mom kupatilu.
Balea piling za telo sa morskom solju je predobar! Grub koliko treba (ja volim grublje pilinge) a opet, ne isuši kožu jer sadrži i ulja, pa posle njega nisam ni morala da nanosim mleko ni kremu za telo. Na moju veliku žalost, povučen je iz ponude, a nisam napravila zalihu. Nije mi jasno zašto uvek povuku dobre stvari, čak i one koje nisu deo neke LE kolekcije, kao ovaj piling.


Avonov dvobojni svetlucavi losion za telo sam trošila sa zadovoljstvom, ima prelep miris vanile, nakon mazanja na koži ostaju sitne svetlucave zlataste čestice koje ja volim i van letnje sezone. Negom sam takođe zadovoljna.
Rexona stik je dezodorans koji koristim već godinama i ni sama ne znam koliko sam ih potrošila. Ne planiram da ga menjam, iako sam imala nekoliko "izleta" sa drugim vrstama dezodoransa, ovom se uvek vraćam.

Proizvodi za kosu:


Balea Oil repair regenerator je jedan od najboljih proizvoda za kosu uopšte koje sam imala, i, naravno, već sam ga ponovo kupila (to ste mogli da vidite u ovom postu). Deo je stalne postavke u mojoj nezi kose.
Balea dvominutni tretman/maska od kokosa je takođe povučen iz ponude, još odavno, ali pošto sam napravila zalihu od 6 tuba kad sam saznala da će ga povući, tek sada sam dokrajčila poslednju.

Proizvodi za lice:


Avonova gel krema za lice sa krastavcem i zelenim čajem je prijala mojoj masnoj koži, naročito preko leta, lagana je, gelasta i osvežavajuća. Moguće je da ću je opet kupiti. 
Balea noćna krema sa hijaluronskom kiselinom mi je bila promašaj, apsolutno nikakvog efekta nije bilo na koži. 

Nakon ovog kratkog pregleda potrošenog u okviru prethodna dva meseca (bilo bi tu još, ali nisam sačuvala sve ambalaže iz prostog razloga jer nisam bila sigurna da ću uopšte pisati), želela bih da vam pokažem još deset praznih ambalaža. U okviru svog 10 PP odabrala sam kozmetiku koja mi je stajala manje - više trošena, pa ostavljena iz različitih razloga. Pre nekoliko meseci sam se zainatila da potrošim to, jer nisam želela da išta bacim. Stoga sam prikupila ovih deset proizvoda i bacila se na posao.

Ovako je izgledalo na startu, 17.10. 2014.


U projekat sam uključila sledeće: Dahlia mleko za čišćenje lica, Scholl puder za stopala, Eveline termoaktivni serum protiv celulita, Balea Dark glamour losion za ruke, Dikla kremu za nokte, Sun Dance balzam za usne, Cien balzam za usne, Tender care univerzalni balzam sa aromom višnje i Max Factor Creme puff kameni puder u nijansi 05 Translucent. Na drugoj slici ćete videti i praznu ambalažu Balea kreme za ruke koju sam naknadno dodala u projekat.
Uporno sam trošila, mackala, i u roku od nepunih šest meseci iscedila sve do kraja. Nažalost, sa puderom nisam uspela u tome, jer mi se negde na pola projekta polomio padom na pločice u kupatilu i rasuo posvuda, tako da u ambalaži nije ostalo gotovo ništa za trošenje. Veoma sam zadovoljna što sam se ratosiljala svega ovoga, jedino bih Sun Dance balzam ponovo kupila za leto jer ima SPF 20, i Tender care univerzalni balzam. Što se njega tiče, mirna sam neko vreme, jer imam još tri komada u zalihama, a jedan sam već počela da koristim. Obožavam ga.

I evo kako to izgleda na kraju, 06.03.2015. kada je projekat i završen:


Da li ste vi možda sprovodili ovaj projekat u delo i kako vam je išlo? Delimo li iste ili slične utiske o nekim proizvodima koje sam potrošila?

Hvala na čitanju!

Vaša H.




10 comments:

  1. ako se ne varam, od kolegenice sam iz iste Baleine kolekcije iz koje ti je krema za telo, dobila losion za negu ruku, pakovanje od oko 300ml sa pumpicom i ne znam kada cu ga potrositi :D Avonov losion bio mi je na WL ali ga nisam skinula sa iste, imam vec lepu zalihu mazalica za telo, a polako se okrecem ka cvetnim i vockastim mirisima, idu 2 najlepsa godisnja doba :). I ja obozavam Oriflameov univerzalni balzam, za sve ga koristim :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja te losione bas volim, trosim trecu bocicu sa pumpicom, ali kod ovog koji je na slici nije mi se bas svideo miris i dugo mi se vukao. Prakticni su, posto operem ruke 354 puta na dan samo stisnem pumpicu i eto. Zalihu mazalica sam imala poveliku, ali sam se sada svela na jedan proizvod, pa kad potrosim, kupujem drugi.

      Delete
  2. Samo da ti pozelim srecno blogovanje, praticu te, proizvodi o kojima pises, narocito iz DMa su mi potrebni da znam kakvi su, i da znas da sam se sada bas smorila za ovu so sto se vise ne proizvodi jer sam planirala da je uzmem i to bas ove nedelje. Zasto su takvi? :((
    Preporucujem ti Avonov dead sea piling za telo, jeste malo jaca cena, ali je piling, paaaaaa... najbolji koji sam ikada koristila, mnogo dobro izglanca kozu. Jeste malko grublji, ali vrlo malo.
    Puno srece i sve najbolje ti zelim u blogovanju a i u zivotu, Alekta :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alekta, hvala od srca. Drago mi je da moji tekstovi bar nekom i bar malo pomognu i koriste.
      Zaista ne znam zasto povlace dobre proizvode, ovaj piling samo sto sam otkrila :(
      Hvala na preporuci za Avonov piling, kad potrosim cokoladnu zalihu razmotricu ga :)

      Delete
  3. Svašta si potrošila :) Avon losion sa vanilijom i sama jako volim, predivan miris ima <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bilo bi tu jos da sam sacuvala sve ambalaze, a pride i gomila testera :)
      obozavam sve to cokoladno, vanilasto, kokosasto, slatko...

      Delete
  4. Zelim na pocetku da ti pozelim srecu sa blogovanjem,praticu te i citati recenzije o proizvodima.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala od srca, to mi zaista mnogo znaci :)

      Delete
  5. Evo i ja se pridruzujem podrsci i zelim ti uspeh i da istrajes u blogovanju, jer mi se svidja nacin na koji pises kao i tvoj odabir proizvoda :) Pre par dana sam otkrila tvoj blog, odmah mi se dopao, a druzicemo se i nadalje naravno :) Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, drago mi je da ti se svidja kako pisem, a podrska stvarno puno znaci :)

      Delete