25 May 2015

Potrošeno #2 mart - april 2015.


Pošto ste u prethodnom postu mogli da pročitate šta sve ima novo kod mene, u današnjem ćete videti i šta se to sve potrošilo i napravilo mesta za novitete. Više preparative, manje dekorative, ali, u svakom slučaju, gomila praznih ambalaža polako, ali sigurno raste, i planiram da sačuvam sve bočice, tube i ostalo, u kom god da je obliku i da na kraju godine slikam celu hrpu na jednom mestu.

Pa, da krenemo:


Malizia kupka sa mirisom borovine, koja kod mene ima ulogu gela za tuširanje. Veliko ekonomično pakovanje od litre i cena od 200 dinara su meni sasvim dovoljni razlozi da je iznova kupujem. Ne neguje kožu, da budem potpuno iskrena, ali s obzirom da ja posle svakog tuširanja nanosim neki preparat za negu, to mi i nije toliko značajno.
Rexona stik, moj omiljeni antiperspirant ikada, isključivo njega koristim već godinama. Nekoliko "izleta" sa drugim vrstama i proizvođačima bili su potpuno pogrešni.
Jessa losion za intimnu higijenu, takođe u stalnoj postavci kod mene već dugo. Ne planiram da ga menjam, dobar je i povoljan, a možete ga naći u dm drogerijama po ceni od 185 dinara.


Balea zaštitni balzam za telo bio je moj verni prijatelj tokom zime, a o njemu ste već mogli detaljnije da čitate ovde.
Balea buter za telo od lešnika je takođe sjajan negujući proizvod, više o njemu pisala sam ovde.
Avon Naturals čokoladni piling za telo je divan proizvod o kome planiram detaljnije da pišem, iz prostog razloga što zaslužuje pažnju uzevši u obzir da mi je ovo druga potrošena tuba, a treća je već u upotrebi.


Avonovi Planet Spa proizvodi, piling i maska za lice iz linije Perfectly Purifying, detaljno su opisani u ovom postu.
Balea Urea krema za predeo oko očiju je bila sasvim solidna, potrošila sam tri tubice, ali dobila je dostojnu naslednicu, Nivea Cellular anti - age kremu.
Alverde krema za lice sa jabukom i limetom opisana je ovde, a odmah nakon potrošene prve tube prešla sam na korišćenje druge.


Providni lak za nokte kupljen kod Kineza - nikad više. Ima užasan miris, i bez obzira što je sasvim dobro zamenjivao bazu, neću ga više uzimati, postoje daleko kvalitetniji proizvodi, a od ovog bežim što dalje.
Flormar crveni lak za nokte koji nije potrošen do kraja, ali više nije za upotrebu, a i imam još gomilu lakova koji čekaju mazanje. 
Max Factor 2000 calorie maskara - najsavršenija koja postoji, bar za mene, ali morao joj je doći kraj, a nema je više u ovom starom pakovanju. Novu nisam isprobala, ali utisci drugih devojaka nisu baš pozitivni. Zašto uvek sve što valja mora da bude povučeno ili izmenjeno?

U planu mi je jedan mini Pan projekat, ali o tome ću pisati blagovremeno. Za sada solidno održavam balans novo - potrošeno, više ne nagomilavam ništa (osim lakova za nokte, to mi je za sada najveća boljka/slabost, kako god) i bolje se osećam kad kupim nešto tek nakon potrošenog preparata iz određene kategorije.

Kakva je kod vas situacija, više trošite ili nagomilavate? 

Hvala na čitanju! 

Vaša H.










8 comments:

  1. Fino si trošila :) Ja trošim, trosim i nikako da potrošim! Kada dobijem/kupim nešto novo- bode me da ga probam :D ma ne mogu da spavam dok ga ne probam :D skoro sam uzela korpicu u kojoj sam odvojila proizvode kojih treba da se rešim što pre pa se trudim da trošim isključivo njih. Za sada mi dobro ide pa se nadam nekom empties postu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooooooo, imala sam tih momenata, ali sam se donekle opametila :) ja bih trebala potrošiti neke lakove, da pročistim kolekciju. I kreme za ruke imam u višku, ali dobro, to daleko brže ide jer mackam ruke sto puta na dan. Srećno sa trošenjem :)

      Delete
  2. Sasvim lijepa hrpica potrošena u kratkom ruku! Od ovih proizvoda koristila sam samo Planet Spa i volim gotovo sve njihovo. :) Slažem se s tvojom odlukom o izbjegavanju gomilanja proizvoda, i sama pokušavam to prakticirati...i sretno s čuvanjem cjelogodišnjih potrošenih zaliha! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najpraktičnije mi je da ovaj tip posta pišem na dvomesečnom nivou, jer se dešava da jednog meseca potrošim 2-3, a sledećeg 6-7 proizvoda, pa kad se nakupi gomilica dostojna objavljivanja, iznesem na svetlo dana, tj. blogosfere :D
      Samo troši, kad sam shvatila koliko mi treba da nešto potrošim prestala sam da budem hrčak za većinu stvari. Gomilu praznih ambalaža pažljivo čuvam :)

      Delete
  3. Ja i trosim i gomilam, to je jedan uzrocno-posledicni odnos :) Probala sam Jessa losion (zuti) i bio je sasvim ok (a bila sam skepticna zbog niske cene), PP piling je bio solidan, a 2000 Calorie sam cesto koristila i volela davno, mozda joj se vratim nekad. Zanima me Avonov cokoladni piling, cekam tvoje utiske :) Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam odabrala ovu verziju Jesse jer ne sadrži parfem. Post o pilingu će ići u toku nedelje. :)

      Delete
  4. Obožavam Avon piling, predivno miriše. Bila si vrijedna što se trošenja tiče :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam se nešto posebno ni trudila, prosto je išlo svojim tokom. Mislim da je taj piling osvojio mnoga srca (da ne kažem tela :D ).

      Delete